Galerii: riigikogu sai oma suveniiripoe

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Toompea lossis riigikogu meenepood, kus müüakse parlamendi ja Eesti Kunstimuuseumi suveniire.

«Riigikogus avatud meenepood on suurepärane võimalus võtta siit kaasa tükike mälestust Eesti riigist, meie kunstnikest ja nende kaunitest teostest. On väga oluline, et seda mälestust jäädvustavad koos kaks nii auväärset asutust nagu Eesti Kunstimuuseum ja Riigikogu.,» ütles riigikogu aseesimees Laine Randjärv poe avamisel. Ta lisas, et see on hea võimalus Eesti kunsti populariseerida ning tutvustada riigikogu tegevust ja ajalugu.

Eesti Kunstimuuseumi (EKM) peadirektori Sirje Helme sõnul esindab uus pood kahepoolset huvi ja annab riigikogu meenete kõrval võimaluse müüa ja tutvustada ka kunstimuuseumi tootevalikut . «Meie jaoks on see ka võimalus riigikogu oma kompetentsiga aidata. Riigikogu külastajatele ja ka liikmeile on see hea võimalus leida siit sobiv ja väga väärikas kingitus, ilma et peaks kuskile kaugele minema,» ütles Sirje Helme.

Kauplus on avatud esmaspäevast reedeni kella 11-16 lossi külaliste vestibüülis. Poest saab lisaks riigikogu meenetele osta kunstimuuseumi poolt välja antud kunstialbumeid ja riigikogu trükised, Eesti kunstnike ehteid ja miniatuurseid taieseid ning reprosid EKMi kogudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles