Homme jookseb heategevuse nimel 9500 last 21 linnas üle Eesti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed teatejooksul mullu Tallinnas Vabaduse väljakul.
Lapsed teatejooksul mullu Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Indrek Gutmann

Homme koguneb ligi 9500 põhikoolilast 21 linnas heategevuslikule teatejooksule, et joosta liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Sel aastal kogutakse teatejooksuga annetusi kolme lapse ravi heaks: Christella (9), Hendra (10) ja Janar (15).

Janar on spordipoiss, kes käis ise igal aastal teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks jooksmas – kuni mullu juulis juhtus õnnetus, mille tagajärjel jäi ta üle keha halvatuks ning vajab nüüd ise abi.

Hendra toimetab oma tegemisi ratastoolis lihaste kärbumise tõttu.

Christella sündis hapnikupuudusega, mis põhjustas insuldi ja see omakorda parema kehapoole halvatuse, ent arstide ja pere väga suure töö ja pühendumuse tulemusel suudab tänaseks juba omal jalal käia.

Kolmel patsiendil on ees veel väga palju tööd ja taastusravi. Nende lugusid saab pikemalt lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html

Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase märkis, et ligi 10 000 last kutsub teatejooksul igal aastal osalema just võimalus head teha. «Võitjaid ju Teatejooksul ei selgitata, vaid see on hoopis laste jaoks võimalus anda osalemisega oma panus heategevusse ning mõelda nende eakaaslaste peale, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud. Hoolivus ja arvestamine inimestega enda ümber ja kogu ühiskonnas on ilus väärtus, mida noortele edasi anda. Ning loodetavasti oskavad nad sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha,» rääkis Pallase.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust toetada annetusega, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 2,50 eurot) või tehes võimalustekohase ülekande SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse heategevuskontole SEB pangas 10220055979011.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks korraldatav Teatejooks toimub sel aastal samaaegselt koguni 21 linnas: Tallinnas, Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tartus, Toilas, Viljandis, Valgas, Võrus ning esmakordselt Keilas ja Kohtla-Nõmmel.

Teatejooksu stardipaugu annab president Toomas Hendrik Ilves (Tartu Teatejooksul). Lastega teevad soojendusvõimlemist sportlased, nende seas jalgpallilegend Mart Poom (Haapsalus), olümpiakoondislased maratoonar Evelin Talts ja purjelaudur Johannes Ahun (Tallinnas), teivashüppelootus Reena Koll (Jõgeval), jooksuõed Lily, Leila ja Liina Luik (Tartus) ning laskesuusatamise noorte maailmameister Greete Gaim (Otepääl). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles