Rumeenias naerdakse palja keisri ausamba üle

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma keisri Traianuse kuju Bukaresti ajaloomuuseumi ees.
Rooma keisri Traianuse kuju Bukaresti ajaloomuuseumi ees. Foto: SCANPIX

Rumeenias valmistab nalja Bukaresti ajaloomuuseumi ette püstitatud ausammas alasti Rooma keisrist Traianusest hunti kandmas.

Vasile Gorduzi (1931-2008) pronksmonument kujutab, kuidas rumeenia rahvas sündis roomlaste ja daaklaste ühinemisest, vahendas AFP.

Traianuse veider kehahoiak ja alastus ning salli kandva hundi väljanägemine on möödujate ja internetikasutajate seas teeninud halvustavaid sõnavõtte.

«Ma pole elus midagi nii groteskset näinud – hunt pitbull'i peaga, sisaliku sabaga ja kasvajaga kaelal, teda kandmas tüüp, kes nähtavalt tunneb piinlikkust oma alastioleku pärast,» ütles üks neljakümnendates eluaastates naine.

Ka muuseumi kuraator Ernest Oberlander Tarnoveanu on kriitiline, öeldes, et kuju tuleb varem või hiljem sealt ära viia, sest selle kunstiline kvaliteet on kaheldav.

Internetis on inimesed väljendanud end sarkastilisemalt. Üks kasutaja ei saa aru, miks Traianusel pole aluspükse jalas, samas kui koeral on sall kaelas: «On siis külm või ei ole?»

«Teen ettepaneku, et kujule antaks nimeks «Tsentuurio Biggus Dickus (Monty Pythoni filmist «Life of Brian») ja hõljuv koer»,» kirjutas teine netikasutaja.

Kolmas kommentaator kirjutas: «Ausamba algupärane nimi oli: «Rumeenia mees pärast maksude maksmist».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles