TV3: Vilsandil õnnistati sisse Saaremaal tehtud liinilaev

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi uus liinilaev.
Vilsandi uus liinilaev. Foto: Kaader TV3 videost

Vilsandil õnnistati sisse Saaremaal ehitatud liinilaev Vilsandi.

Nii nagu möödunud nädalal juhtus ootamatu viperus Ruhnu laeva sisseõnnistamisel, tabas sama saatus täna ka Vilsandi liinilaeva ristiema Annikat – šampusepudeli purustamisel tabas üks kild naise nägu, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Iidne protseduur aga seetõttu toppama ei jäänud – kombekohaselt pandi pudeli allesjäänud osa laekasse, mis laevakaptenile üle anti.

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam rääkis, et laev on suhteliselt kiire, väikese süvisega ja peaks madalale merele hästi sobima. Ühendus mandri ja Vilsandi vahel saab tema sõnul nüüd poole kiirem olema.

Laeva ehitanud OÜ Alonaut juhataja Mark Muru ütles, et tegu on unikaalse alusega, millel on suur stabiilsus ja hea kandevõime ning sellele mahub 12 reisijat koos kohvritega. «Samas suudab ta küllaltki karmis meres veel kiiresti ja väga pehmelt sõita,» ütles Muru.

Liinilaev hakkab mandri ja saare vahet sõitma kolm korda nädalas, lisaks on võimalik teha ka tellimusreise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles