Soome värbab medõdesid Hispaaniast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Edela-Soome tervishoiuametnikud korraldavad praegu tööintervjuusid Hispaania medõdedele, kirjutab YLE. ELi suurima tööpuudusega riigist saabuvad õed peaksid tööle asuma novembrist, olles enne seda läbinud ka soome keele kursuse.


YLE teatel on hispaanlaste huvi selle pilootprogrammi vastu suur. Kandideerimisavalduse on esitanud üle 2000 õe kõikjalt Hispaaniast.

Värbamisprojekti juhi Samuli Jalkaneni sõnul valitakse esimesed Soome tulijad välja Baskimaa kandidaatide seast.

«Võrreldes näiteks Costa del Soliga on Bilbao kliima Soome omale lähedasem,» selgitas Jalkanen. «Meil on seal juba koostööpartnerid ning lisaks räägivad kohalikud nii baski kui hispaania keelt, mis näitab valmisolekut keeli õppida.»

Jalkanen nõustub sellega, et peamine põhjus suure huvi taga on Hispaania keerukas majandusolukord. Selle riigi töötuse määr on tõusnud 24,1 protsendini ning alla 25-aastastest hispaanlastest on töötud pooled. Suurem osa Soome tööle tulla soovivatest õdedest on noored ja pereta.

Intrervjuuvooru edukalt läbinuid ootab 200-tunnine koolitusprogramm, kus neile õpetatakse soome keelt ja Soome tervishoiusüsteemi aluseid.

Esimese ringiga pääseb Soome maksimaalselt 60 medõde. Neid ootavad töökohad nii riiklikes kui ka erasektori tervishoiuasutustes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles