Ansip: rohkem riigiameteid võiks Tallinnast ära kolida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ütles, et valitsus kiitis heaks justiitsministeeriumi kava kolida vanglate osakond Ida-Virumaale Jõhvi, ja soovitab allasutuste ümberasustamist kaaluda ka teistel ministeeriumidel.

«Tegemist on hea ettepanekuga. Iga ministeerium võiks mõelda sellele, kuidas oma asutusi Tallinnast väljapoole viia,» ütles Ansip täna valitsuse pressikonverentsil, tuues eeskujuks põllumajandusministeeriumi ja haridus- ja teadusministeeriumi.

Vanglate osakonna kolimist Jõhvi soodustab peaministri sõnul see, et linnas on väga hästi arenenud eestlaste seltsielu ning olemas Viru pataljon, kuhu noored tahavad teenima minna. Samuti soodustav Viru vangla lähedus paremat koostööd.

Ansip möönis, et vanglate osakonna kolimine nõuab raha, mida praegu veel pole. «Rahaliste vahendite olemasolu või puudumine selgub pärast seda, kui meie käsutuses on rahandusministeeriumi majandusprognoos, mis valib augustis või septembris. Kui prognoos lubab, siis ma usun, et järgmise aasta 1. jaanuarist võiks vanglate osakond tegutseda Jõhvis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles