PWC: arengumaade osa maailmamajanduses kahekordistub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Eesti peab hakkama konkureerima Hiina ja India tööstusega. Pildil Shenyangi elektrijaam Põhja-Hiina Liaoningi provintsis.
Ka Eesti peab hakkama konkureerima Hiina ja India tööstusega. Pildil Shenyangi elektrijaam Põhja-Hiina Liaoningi provintsis. Foto: AP / Scanpix

Ärinõustamisagentuuri PriceWaterhouseCoopersi hinnangul tõuseb viie aasta pärast arengumaade osakaal maailmamajanduses poole võrra ning Eestile võib see tähendada nii riske kui võimalusi.

 
Eesti PriceWaterHouseCoopersi tegevjuhi Ago Vilu kinnitusel nihkub maailma majandus üha enam Indiasse ja Hiinasse, mistõttu tuleb tootmises konkureerida nende riikide palgatasemega, kirjutab ERR uudisteportaal.

«Teades, millised maailma piirkonnad hakkavad järjest rohkem rolli mängima maailma majanduses, siis tasub otsida koostöövõimalusi nende piirkondade riikide ettevõtetega,» sõnas Vilu. «On olnud juttu ju ka sellest kuidas Tallinna Sadam on otsinud koostöövõimalusi Hiina vastavate sadamatega, mis on väga positiivne areng."

Vilu sõnul ei jää samas nii Hiina kui ka India ise mõjutamata globaalsest majanduskriisisit. «Kuid see kriisi mõju saab olema neile pehmem. Kui Lääne-Euroopas on järgneval kahel aastal majanduskasv miinusmärgiga, siis Hiinas ja Indias me ootame kasvu suurusjärgus 5-6%.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles