Eksperdid: Hollande'i valimisprogramm võib ohustada kogu euroala

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teledebatt Prantsuse presidendikandidaatide vahel.
Teledebatt Prantsuse presidendikandidaatide vahel. Foto: SCANPIX

Majandusanalüütikud usuvad, et Prantsuse sotsialistide presidendikandidaadi Francois Hollande'i valimisprogramm, mis keskendub maksutõusudele ja riigi kulude suurendamisele, võib ohtu seada nii Prantsusmaa kui ka kogu euroala majanduse.

Eileõhtune kahe presidendikandidaadi Nicolas Sarkozy ning Francois Hollande'i teledebatt kujunes pigem üksteise solvamiseks, kui sisuliseks aruteluks Prantsusmaa valikute üle, ingliskeelne meedia leiab juba pikemat aega, et Prantsusmaa eitab oma praegust majandusolukorda ehk vajadust panna mingisugusedki pidurid kulutamisele, kui tulusid napib, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Minu ülesanne, kui minust saab president, on anda Euroopale teistsugune suund, kui see, mis teie andsite, teie meelest peaks meie võlg olema nullis, järelikult ei ole te kõige kompetentsem, et kõnelda majanduskasvust,» ütles Hollande debatil Sarkozyle.

Olukorras, kus naaberriigid teevad suuri struktuurseid reforme, Prantsuse valimisprogrammid neist ei räägi. Ajakiri Economist kardab, et Hollande'i vastumeelsus struktuursetele muutustele, vähendab isu nende järgi ka mujal Euroopas, samas kui need reformid on hädavajalikud ühisraha edasikestmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles