Gallup: vahe Sarkozy ja Hollande'i vahel on vähenenud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa presidendikandidaate tutvustavad plakatid Kariibi meres asuval La Martinique'i saarel.
Prantsusmaa presidendikandidaate tutvustavad plakatid Kariibi meres asuval La Martinique'i saarel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal läbi viidud küsitluse järgi on vahemaa Nicolas Sarkozy ja Francois Hollande’i vahel küll vähenenud, kuid teiseks ametiajaks pürgiv Sarkozy jääb ikkagi päris kindlalt esisotsialisti selja taha.

Täna avaldatud tulemuste järgi toetab Hollande’i 52,5 protsenti valijaist. Sarkozy poolehoidjate arv on aprilli lõpuga võrreldes kerkinud kahe protsendipunkti võrra 47,5 protsendini, vahendas Reuters.

Uuringufirmade Ipsos ja BVA andmetel toetab Hollande’i praegu 52,5 ja Sarkozyd 47,5 protsenti valijatest. CSA ja Harris Interactive annavad toetusnumbriteks vastavalt 53 ja 47 protsenti.

TNS-Sofres näitab Hollande’ile 53,5 (eelmisel nädalal 55 protsenti) ja Sarkozyle 46,5 protsendi suurust (eelmisel nädalal 45 protsenti) toetust.

Tsentrist Francois Bayrou, kes oli Sarkozy üks lootustest vahemaa vähendamiseks Hollande'iga, teatas hoopis poolehoiust sotsialistide kandidaadile. Samas lubas ta oma toetajatel hääletada vastavalt nende vabale tahtele.

Bayrou sai presidendivalimiste esimeses voorus 9-protsendise toetuse, mis andis viienda koha.

Prantsusmaa presidendivalimiste teine ja otsustav voor leiab aset sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles