Homsele talgupäevale on end kirja pannud üle 15 000 talgulise

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgutega korrastatakse koduümbrust
Talgutega korrastatakse koduümbrust Foto: Toomas Huik

Keskpäevase seisuga toimub homme üle Eesti 1185 talgut, kuhu on end osalejana kirja pannud juba üle 15 000 talgulise, osalejaid lisandub pidevalt.

«Teeme ära!» talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et «tehtagu-mõtteviisi» on samm-sammult asendamas «teeme ära» suhtumine. Tema sõnul on hooliva suhtumise väljanäitamine lihtne: «Piisab, kui teete omale homme hommikul pudeli punasesõstramahla ja kotletileiva, võtate pere ja sõbrad ühes ning sammute oma kodukandis peetavatele talgutele!»

Enim on kavandatud küla- ja heakorratalguid, palju toimub ka mälestiste, haljastuse ja looduskaitse talguid, kuid ka mõttetalguid ja palju muud.

Paljud ettevõtted ja asutused üle Eesti korraldavad samuti talguid ning mitmed organisatsioonid pakuvad omapoolset tuge talgupäeva õnnestumiseks, sealhulgas talgutele jõudmiseks.

Edelaraudtee pakub homme kõigile talgulistele võimalust sõita talgutele rongiga 50 protsenti odavamalt. Soodustus kehtib kõigile, kellel on rongi tulles kaasas talgutöövahend (luud, labidas, reha vms aiatööriist) või töökindad. Kõik need, kel sõlmitud Edelaraudteega ID-kaardiga püsireisijaleping, saavad talgutele sõita tasuta.

Töötukassa maksab talgutööl osalemise eest registreeritud töötutele sõidutoetust. Soodustusi talgusupi, tööriistade, prügiveo, lillede jm soetamiseks pakuvad talgute koostööpartnerid.

«Teeme ära!» talgupäev toimub 5. mail ning seda korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles