Politseinikud õppisid jalgrattal patrullima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinike jalgrattakoolitus
Politseinike jalgrattakoolitus Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveamet korraldas jalgrattapolitseinikele koolituse, millel õpetati neid nii end rattal kindlamalt tundma kui ka vajadusel selle abil end kaitsma.

Koolitusel õpetati politseinikke jalgrattal tööd tehes enda tervist säästma ja end võimalike ohtude eest kaitsma. «Vahetuse jooksul võib juhtuda nii mõndagi ning seetõttu on kõige olulisem, et politseinik oskaks end erinevate vigastuste eest kaitsta ja tunneks end rattal kindlana. Tuleb olla valmis ka selleks, et politseinikku rünnatakse ja siis tulevad kasuks enesekaitsevõtted, milles kasutatakse ratast,» tõi PPA pressiesindaja Helin Vaher näite.

Kahepäevasel koolitusel anti teadmisi ka olulisematest esmaabivõtetest, ratta hooldamisest, õpetati rattaga vigursõitu, takistuste ületamist.

Lisaks sellele, et mõnedes piirkondades on jalgrattaga hõlpsam liigelda, on Vaheri sõnul jalgrattaga sõites inimestega suhtlemine kordades lihtsam ja loomulikum. «Jalgrattapolitseinike vastu ollakse reeglina väga usalduslikud ja vastutulelikud,» rääkis Vaher, kelle sõnul saadi eeskuju eelkõige Hollandist, kus jalgrattapolitseinikud on populaarsed.

Kindlatele tänavatele jalgrattapolitseinike patrullima ei panda. Helin Vaher ütles, et liiklusvahend valitakse sõltuvalt ilmast ja ette antud ülesandest. «Muidugi on teatud piirkonnad, kus on hõlpsam just jalgrattaga liigelda. Rannapiirkonnad, eramurajoonid, suvituspiirkonnad, vanalinn, samuti kultuuri- või spordiüritused on ilmselt need kohad, kus jalgrattaid rohkem hakatakse kasutama,» rääkis ta.

Esmakordsest koolitusest võttis seekord osa 15 patrull- ja noorsoopolitseinikku Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Põlvast. Maikuu jooksul toimub teine sarnane koolitus Põhja ja Ida prefektuuri politseinikele, kokku umbes 30-40 politseinikule üle Eesti, sõnas Vaher.

Korrakaitsepolitseinikele andsid jalgrattakoolitust liiklusbüroo ametnikud, Tallinna kiirabist Aleksei Štšegolihhin, tegevjalgrattasportlane ja koolitaja Raido Kodanipork ning jalgrattamehaanik Andres Kuiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles