Clinton sõitis Aasia-ringreisile

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA riigisekretär Hillary Clinton saabus täna Tokyosse, et alustada seal oma nädalapikkust turneed Aasias ja arutada erinevaid majandus-, julgeoleku- ja inimõigusalaseid küsimusi.


Clinton on esimene riigisekretär viimase poole sajandi jooksul, kes alustab oma ametiaega külaskäiguga Euroopa asemel Aasiasse, millega ka ta näitab selle maailmajao olulisust Ameerika välispoliitikas, vahendasid AFP ja Reuters.

«Ma olen valinud Aasia oma esimeseks reisiks riigisekretärina, toomaks sõnumit, et Ameerika sidemed üle Vaikse ookeani on asendamatud 21. sajandi väljakutsetele vastamisel ja võimalustest kinni haaramisel,» rõhutas ta enne turnee algust.

Clinton kinnitas ka seda, et ta kavatseb avaldada survet Põhja-Koreale aastakümneid tagasi röövitud jaapanlaste vabastamiseks. Korea poolsaarel on pinged viimasel ajal taas ägenenud, ehkki alles mõne kuu eest kustutas USA valitsus Pyongyangi ametlikult oma terrorinimistust.
Sel nädalal sõidab ta edasi ka Indoneesiasse, Lõuna-Koreasse ja Hiina Rahvavabariiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles