Kaitseväelased aitasid teele ümberkukkunud veoki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased aitasid ümberkukkunud veoki teele.
Kaitseväelased aitasid ümberkukkunud veoki teele. Foto: Kaitseväe peastaap.

Tagalapataljoni kaitseväelased aitasid koos politseinike ja päästjatega Lääne-Virumaal eile külili läinud veoki uuesti tee peale.

Veok aidati teele teisel katsel, kuna samal õhtul alustatud päästetöödele kaasatud tehnika kasutamist segas erakordselt halb ilm. Täna kaasati päästetöödele lisaks veel kraanad.

«Eile ei saanud üles tõsta, oli liiga libe ja füüsika töötas meie vastu, täna tõstsid kraanad veoki üles ja meie tõmbasime veoki püsti,» ütles nooremseersant Ats Vanker tagalapataljonist. «Nüüd püüame veoki ohutusse kohta pukseerida, kui õnnestub, siis veame lähimasse remonditöökotta.»

Eile Lääne-Virumaal ümber vajunud bituumenit vedanud veokit märkasid Kirde kaitseringkonna ajateenijad, kes liikusid samas alas kaitseväe õppuse Kevadtormi ülesandeid täites. Kaitseringkond võttis Politseiga ja Päästeametiga ühendust ning pakkus oma abi päästetöödele. Ümbervajunud veokile läksid eile õhtul appi 1. jalaväebrigaadi alla kuuluva tagalapataljoni 2 eriotstarbelist puksiiri DAF.

Esimesel katsel ei õnnestunud veokit püsti tõsta kuna tugeva saju tõttu muutusid teed libedaks. Täna olid kaitseväe eriotstarbelistel puksiiridel abis 2 kraanat, mis ümber läinud veoki üles tõstsid, et seda saaks püsti keerata. Ülestõstmise ajaks sulgesid politseipatrullid liikluseks tee kahekümneks minutiks.

Kaitseväelased olid abis ka Ülemiste järvel, kui jäält oli vaja päästa lennuk. Lisaks Poola lennuki päästmisele on kaitseväelased abis olnud Padaoru lumetormis, tuulemurdude põhjustatud kahjude likvideerimisel ja muudes kohtades. Kaitseringkonnad kuuluvad regionaalsete kriisikomisjonide koosseisu ja abistavad teisi ametkondi oma tehnika ja jõuga, et kriiside ajal päästa inimelusid või ennetada suuremat õnnetust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles