TV3: elanik pidas evakueerimiskäsku naljaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taamal paistva puiduettevõtte territooriumilt pomm leitigi.
Taamal paistva puiduettevõtte territooriumilt pomm leitigi. Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Ohtlik pommileid sundis eile õhtul mitmeks tunniks sulgema riigi ühe kesksematest magistraalidest Võru-Luhamaa maanteelõigu ja evakueerima ümberkaudsed elanikud.

Nii mõnigi Võrumaal asuva Verijärve küla elanik arvas esialgu, et tegu on naljaga, kui politsei hoovi sõitis ja palus kodust lahkuda, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Helistati Võru vallast, et pean ära evakueerima oma pere. Algul me ei uskunud, aga kui tuli politsei hoovi peale, siis mõistsime, et asi on tõsine,» rääkis taluperemees Taivo Orro.

Kuid asi oli naljast kaugel, sest külas asuva puiduettevõtte Barrus territooriumilt leiti 50-kilogrammine Vene lennukipomm.

Hinnanguline lõhkeaine kogus pommis oli 24kg trotüüli. Leiukohast poole kilomeetri raadiuses evakueeriti ohutuse tagamiseks inimesed ja Taivo oli üks neist, kes ärevad tunnid oma majapidamisest eemal pidi olema.

«Natukene on maja kindlustatud, et ega hullu ei ole. Kui läheb, siis läheb,» jäi taluperemees tagasihoidlikuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles