Kunnas: puudusi mobilisatsioonis ei peaks meedias arutama

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas
Leo Kunnas Foto: Mihkel Maripuu

Reservkolonelleitnant Leo Kunnas arvab, et kuigi kaitseministeeriumi hankeprobleemid on reaalsed ja puudused mobilisatsioonivarude soetamisel teevad teda murelikuks, ei peaks neid teemasid avalikkuse ees lahkama, vaid asutuse siseselt puudused lahendama.

Kunnase väitel pole tegemist temaatikaga, mida saaks avalikkuse ees käsitleda ja kaitseministeerium peaks vaatama, et need paberid, mis neid asju käsitlevad, ei oleks avalikud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Seda ei ole vaja meie idanaabril ega teistel teada. Kahtlemata meil on probleeme, aga need tuleb lahendada,» ütles Kunnas. «Kui keegi on jätnud midagi tegemata ministeeriumis või kaitseväes, siis on vaja need inimesed vastutusele võtta ja asjad ära teha.»

Kunnas rääkis, et tunneb muret hetkel Venemaal toimuva sõjalise võimekuse tõstmise üle ning arvab, et seda arvesse võttes peab Eesti palju pingutama.

Postimees kirjutas 2. mail, et kaitseministeerium alustas uurimist, miks jäi kaitseväel mullu hankimata 90 protsenti aasta jooksul soetada tulnud mobilisatsioonivarudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles