Mart Laar esitas peaministrile lahkumisavalduse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Mart Laar esitas täna peaminister Andrus Ansipile avalduse kaitseministri ametist lahkumiseks.

«Olen harjunud tegema tööd täie pühendumusega, praegu ma seda ei suuda. Seetõttu olen otsustanud ametist tagasi astuda,» lausus kaitseminister.

Laar on peaministrile ja kõigile teistele headele inimestele tänulik selle eest, et nad on tema haiguse ajal olnud osavõtlikud, mõistvad ja hoolivad.

«Praegu on minu jaoks aeg keskenduda iseendale, kuid tahan ka edaspidi nõu ja jõuga riigi arengule kaasa aidata,» ütles ta.

Mart Laar ütles kirjas erakonnakaaslastele, et IRLi ülesanne on kogu aeg olnud üks ja seesama – teha rasketel aegadel õigeid otsuseid, seda hoolimata sellest, et mõni neist võib olla ka ebapopulaarne ja selle langetamiseks on tulnud partnereid tõsiselt veenda. «IRLi siht on hoida Eestit eestlastele elamisväärse koduna üle aegade.»

Laar kirjutas, et kõige selle juures on oluline säilitada rõõmsat meelt ja heatahtlikkust üksteise vastu. «IRL ei tohi muutuda kurjaks ning kitsarinnaliseks erakonnaks. Ühtegi lahingut ei võideta vihaga, küll aga rõõmsa meelega.» 

Laar viidi 18. veebruari õhtul Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Hospitaliseerimise põhjus oli kõrgvererõhktõvest tingitud insult. 13. aprillil pääses minister lõpuks intensiivravilt ja jätkas ravi füsioteraapiaga.

Vastavalt valitsuse ministrite asendamise korrale täidab kaitseministri kohuseid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. 

Uut kaitseministrit asutakse otsima esmaspäeval

Peaminister Andrus Ansip sai kaitseminister Mart Laari lahkumisavalduse kätte ning vastavalt vabariigi valitsuse seadusele on valitsusjuhil aega kuni üks kuu selle edastamiseks Eesti vabariigi presidendil , kellel on aega avalduse kohta otsuse tegemiseks kuni kolm päeva.

Peaministri sõnul mõistab ta kaitseminister Mart Laari tervislikel põhjustel esitatud lahkumisavaldust ning soovib talle kiiret taastumist. Ansipi sõnul on Mart Laar olnud väga hea kaitseminister ning nende koostöö valitsuses oli alati konstruktiivne.

Kaitseministri kandidaadi esitab erakonnasiseseid protseduure järgides peaministrile Isamaa ja Res Publica Liit. Valitsusjuhi hinnangul oleks kõige loomulikum, et kaitseministri ametisse asuks koalitsiooniparteri IRLi esimees Urmas Reinsalu.

IRLi kommunikatsioonijuht Gerrit Mäesalu ütles Postimehele, et erakonna korraline eestseisus koguneb esmaspäeval ning siis arutatakse kindlasti ka kaitseministri kandidaadi küsimuse üle.

Enne kandidaadi esitamist peaminister Andrus Ansipile peab selle heaks kiitma ka IRLi volikogu, mille täpse toimumise kuupäev määratakse samuti eestseisuse kogunemise käigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles