Hollande kogus erinevatel hinnangutel 52-53 protsenti häältest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimissedelid.
Valimissedelid. Foto: SCANPIX

Prantsuse sotsialistide presidendikandidaat François Hollande võitis pühapäeval peetud presidendivalimiste otsustava vooru, kogudes erinevatel hinnangutel 52-53 protsenti häältest ning tõrjudes ametist praeguse riigipea, parempoolse Nicolas Sarkozy.

Rõõmus rahvahulk on kogunemas Hollande'i kodulinnas Tulle'is ja sotsialistide peakorteri ees Pariisis, kui kuuldused võidust levisid tund aega enne seda, kui Prantsuse meedial on õigus valimistulemusi avaldada.

Kolm gallupifirmat - CSA, TNS Sofres ja Ipsos - prognoosis, et Hollande on võitnud 52 protsenti häältest Sarkozy 48 protsendi vastu.

Harris Interactive'i hinnangul saab Hollande 52,7-53,3 protsenti häältest.

Kõik hinnangud ühtivad viimaste sel nädalal avaldatud avaliku arvamuse küsitlustega. Kui hinnangud tõeks osutuvad, on Hollande'i võidumarginaal veidi väiksem Sarkozy omast 2007. aastal, kui too võitis sotsialistist Segolene Royali 53,1 protsendiga 46,9 protsendi vastu.

Prantsusmaal suleti valimisjaoskonnad kell 20 (kell 21 Eesti aja järgi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles