ERR.ee: Baltimaadel on Washingtonis väga head väljavaated

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: AP / Scanpix

USA asepresidendi Joseph Bideni endise välispoliitika nõustaja Michael Haltzeli arvates ei tasu Balti riikidel karta, et Barack Obama juhitav USA võtab Venemaa suhtes leebema kursi; samuti on Baltimaade väljavaated Washingtonis väga head.


Ameerika baltlaste ühendus korraldas läinud nädalal Eesti, Läti ja Leedu suursaadikutele Washingtonis briifingu, et seadusandjate abidele ka meie välispoliitilistest arvamustest rääkida, vahendas

ERR Uudised

«Välisilma».

Vestlust juhtinud Haltzel, kes töötab nüüd Johns Hopkinsi ülikooli õppejõuna, märkis, et Baltimaadel on Washingtonis hetkel väga hea seis - USA tippjuhtkonnas ei olegi ehk kunagi varem olnud nii palju Baltimaadega isiklikult kokku puutunud isikuid.

Siinkohal ei tohi unustada, et Obama mainis korduvalt ühtedena vähestest maailma riikidest valimiseelsete debattidele ajal just Eestit, Lätit ja Leedut.

Tõsi, Obama valitsus on selgelt panemas oma välispoliitikas suuremat rõhku diplomaatiale, mitte jõupoliitikale. Kuid see ei tähenda USA praeguse juhtkonna nõrkust, märgivad Obama välispoliitilised nõustajad.

Väiteid, et Obama valitsus ja demokraadid võtavad oma välis- ja kaitsepoliitikas kindlasti tunduvalt leebema kursi, kui vabariiklased seda oleksid teinud, peetakse tänases Washingtonis üsna alusetuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles