Reinsalu: see ei ole psühholoogiliselt lihtne hetk

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Urmas Reinsalu sõnul ei ole kaitseministriks kandideerimine tema jaoks psühholoogiliselt lihtne hetk, ent Mart Laar kinnitanud talle, et koalitsiooni stabiilsusele on hea, kui erakonna esimees on valitsuse liige.

IRLi eestseisus tegi täna erakonna volikogule ettepaneku nimetada parteijuht Urmas Reinsalu kaitseministri kandidaadiks.

«See ei ole kahtlemata praegu lihtne hetk,» sõnas Reinsalu vahetult peale otsust ajakirjanikele. «See ei ole psühholoogiliselt, arvesse võttes asjaolusid, mille tõttu vastutus tuleb võtta, lihtne, aga käes on see hetk, kui seda tuleb teha ja ma olen selleks valmis.»

Reinsalu sõnul vestles ta eile Mart Laariga sel teemal.

«Mardi soovitus oli, et koalitsiooni stabiilsusele, tugevusele ja toimimisele on hea, kui erakonna esimees on valitsuse liige,» kinnitas Reinsalu. «Erakonna eestseisus tegi ettepaneku erakonna volikogule ja me pidasime mõistlikuks, et see muudatus toimuks venituseta, mistõttu koguneb erakonna volikogu reede pärastlõunal.»

Reinsalu ei avaldanud täpsemalt, mis eesmärgid tal kaitseministrina on, vaid lausus, et tahab end kõigepealt viia põhjalikumalt ministeeriumi küsimustega kurssi.

«Põhimõtteline käsitlus IRLil, mis on tugev iseseisev kaitsevõime, tugevad partnerlussuhted meie NATO-liitlastega – see käsiltus on IRLi jaoks kandev ja seda ma kavatsen ministri ametis tugevalt esindada,» kinnitas ta.

«Kindlasti on mul head tugevad kaaslased, kelle senisele praktikale toetuda ja ma arvan, et mul on usaldus selle töö vastu, mida on ministri ametis teinud nii Mart (Laar – toim.) kui Jaak (Aaviksoo – toim.),» ütles Reinsalu.

Kui Reinsalu oli 90ndatel tugevalt ajateenistuse vastu, siis olevat tänaseks toimunud temas sisemine areng ja ta leiab, et Eestil ei ole üldisele ajateenistusele alternatiivi, võttes arvesse meie geopoliitilist asukohta.

Küsimusele, kas Laar on rääkinud oma plaanidest, vastas Reinsalu, et Laari jaoks on praegu kõige tähtsam oma tervis taastada.

Praegune kaitseminister Mart Laar esitas eile peaminister Andrus Ansipile avalduse tervislikel põhjustel kaitseministri ametist lahkuda.

Urmas Reinsalu lahkudes saab tema asemel riigikogu liikmeks Mart Nutt.

Kaitseministri kandidaadi kinnitab reedel toimuv IRLi volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles