Võtmeosariikides on Obama ja Romney toetus tasavägine

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney.
Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama ja tema vabariiklasest rivaali Mitt Romney toetus on niinimetatud võtmeosariikides, mis võivad presidendivalimistel kalduda emmale-kummale poole, sisuliselt tasavägine, näitas täna avaldatud küsitlus.

Gallupi ja US Today küsitluse kohaselt toetab Obamat võtmeosariikides 47 ja Romneyt 45 protsenti küsitletuist. Märtsis kaldus kaalukauss pisut rohkem Obama kasuks, toona toetas presidenti 51 ja Romneyt 42 protsenti vastanuist. Samas näitas arvamusuuring, et demokraatide poolehoidjate seas on toetus Obamale kindlam kui Romney toetus vabariiklaste seas.

Võtmeosariikideks, kus on praktiliselt võrdne arv nii demokraatide kui ka vabariiklaste poolehoidjaid, nimetatakse Ohiot, Virginiat, Coloradot, Floridat, Iowat, Michigani, Nevadat, New Hampshire´t, New Mexicot, Põhja-Carolinat, Pennsylvaniat ja Wisconsinit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles