Õhutõrjujad lasevad rakette

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta maikuus lasid õhutõrjepataljoni sõdurid Mistral rakette Ristininal.
Eelmise aasta maikuus lasid õhutõrjepataljoni sõdurid Mistral rakette Ristininal. Foto: Kaitseväe peastaap

Homme, 8. mail lasevad Kirde kaitseringkonna õhutõrjepataljoni sõdurid Rutjal õhutõrjeraketikompleksist Mistral, mille laskmisi saavad jälgida kõik soovijad.

Õhutõrjeraketikompleksi Mistral lahinglaskmiste näol on tegemist õhutõrjeväelaste erialase õppetsükli lõppfaasiga, kus ajateenijad saavad õpitud relva ka reaalselt kasutada, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Pärast laskmisi ühinevad õhutõrjepataljoni ajateenijad Kevadtormi õppusega.

«Väljaõpe on sujunud plaanipäraselt ja mehed on erialakursusel kõik asjad hästi omandanud. Allüksused on taktikakursusel põhjalikult läbi harjutanud tegevuse nii meeskonna, rühma kui patarei tasandil. Nüüd Kevadtormile minnes on optimistlik tunne,» ütles raketipatarei ülem kapten Taavi Talunik.

Kaitseväe relvastus täienes õhutõrjeraketisüsteemiga Mistral 2009. aastal ja selle käsitsemist on Õhutõrjepataljoni ajateenijatele õpetatud kolme viimase aasta jooksul. Eelmise aasta maikuus lasid õhutõrjepataljoni sõdurid Mistral rakette Ristininal.

Pealtvaatajate jaoks on eraldatud spetsiaalne ala, kust on võimalus otse rannal toimuvaid rakettide laskmisi vahetult pealt vaadata.

Laskmiste toimumiskohaks on Rutja küla, Vihula vald, Lääne-Viru maakond. Laskmised algavad kell kümme hommikul. Pealtvaatajatel palutakse oma ohutuse tagamiseks jääda pealtvaatajate alale ja järgida korraldajate juhiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles