Saarts: kaitseministri amet annab Reinsalule võimaluse enda tõestamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi uueks esimeheks valiti jaanuaris Urmas Reinsalu.
IRLi uueks esimeheks valiti jaanuaris Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

Politoloog ja Tallinna Ülikooli õppejõud Tõnis Saarts leiab, et Urmas Reinsalule annab kaitseministri amet eelkõige võimaluse ennast tõestada.

«Urmas Reinsalu on erakonna liidrina olnud pigem varjus ning pole oma seniste tegemiste ja väljaütlemistega just ülemäära meedia tähelepanu saanud, IRLi jaoks pole see kindlasti olnud kõige parem asjade korraldus,» ütles Saarts Postimehele.

«Kui erakonna juhil on suuri raskusi meedias pildis püsimisega, siis pole see mitte ainult tema personaalne probleem, vaid sellest kujuneb pikapeale küsimus terve erakonna jaoks,» rõhutas ta.

Valitsusliikmete hierarhias ei saa kaitseministri ametiposti Saartsi hinnangul küll pidada tipptaseme positsiooniks, kuid igati arvestatav ministritool on see siiski. «Reinsalule on see päris heaks kohaks, kus end tõestada ja Eesti poliitika absoluutsesse tippliigasse teed rajada.»

«Praegune valitsusliit kujutab endast piisavalt sissetöötanud tandemit, mistõttu ühe ministri asendamine teisega, vaevalt seda masinavärki oluliselt mõjutaks,» tõi Saarts välja.

Reinsalu näol pole tema sõnul tegemist ka mõne täiesti uue ja tundmatu suurusega, keda reformierakondlased või peaminister ei teaks või tunneks.

«Kui kõneletakse lõhest IRLi sees, siis riigikogu fraktsiooni tasemel me seda lõhet ju ei näe. IRLi «kampsunid» ju ei hääleta riigikogus kuidagi teistmoodi kui samasse erakonda kuuluvad respublikaanid. Seetõttu ei saa ma ka aru kartustest, et Mart Nuti suundumine riigikokku võiks kaasa tuua mingeid olulisi muutusi parlamendis tehtava poliitika tasandil,» leidis Saarts.

«Vähemalt senikaua, kuni IRL püsib ühtse erakonnana ei näe ma praegustes personalimuutustes küll midagi selles, mis võiks ärevust tekitada,» sõnas politoloog Tõnis Saarts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles