Liibüas astuvad kohtu ette Gaddafi toetamises süüdistatud venelased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa sõdurid Tripoli kohtumajas asuvas istungitesaalis.
Liibüa sõdurid Tripoli kohtumajas asuvas istungitesaalis. Foto: SCANPIX

Liibüa pealinnas Tripolis algab täna kohus Venemaa kodanike üle, keda süüdistatakse Muammar Gaddafi režiimi toetamises.

«Kohtuistung peaks toimuma 8. mail,» kinnitas uudisteagentuurile Interfax Venemaa Liibüa saatkonna ametnik Ilja Samonin. Ametniku sõnul pidi protsess algama juba 1. mail, kuid lükati edasi seoses pidustustega.

Eelmise aasta 27. augustil pidasid ülestõusnud kinni Venemaa kodanikud V. Dolgovi ja A. Šadrovi. Koos nendega võeti vahi alla ka mitmeid Ukraina ja Valgevene kodanikke - kokku 25 inimest. Kogu rühmale esitati süüdistus «sõjatehnika taastamises», mida Gaddafi režiim kasutas «Liibüa rahva hävitamiseks».

Venemaa saatkonna pingutused viisid juba vahepeal nende vabastamiseni, kuid 6. septembril vangistati mehed taas süüdistatuna Gaddafi režiimi tankide remondis ja moderniseerimises.

Venemaa on korduvalt nõudnud meeste võimalikult kiiret vabastamist.

«Me jätkame jõupingutusi, et venelased jõuaksid kiiremas korras kodumaale,» lubas Venemaa välisminister Sergei Lavrov isiklikult. Tema kinnitusel on Venemaa osutanud kinnipeetutele kõikvõimalikku abi, nendega kohtuvad pidevalt saatkonnatöötajad ning meestele edastatakse kõiki vajaminevaid asju ja ravimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles