Kohus ei vabastanud Parbust ja Seppa vahi alt

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus kohtus.
Ivo Parbus kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringkonnakohus otsustas Ivo Parbuse, Aleksander Raide, Toivo Susi, Tõnu Kortsu, Elmar Sepa ja Raivo Undi jätta vahi alla.

Meeste kaitsjad taotlesid ringkonnakohtult pistise võtmises ja andmises süüdi mõistetute vahi alt vabastamist, viidates meeste senisele kuulekale käitumisele kohtupidamise ajal. Nad palusid tõkendina rakendada süüdistatavatele elukohast lahkumise keeldu.

Ringkonnakohus otsustas tõkendit mitte muuta, ütles kohtu pressiesindaja Kairi Küngas Postimehele. Ringkonnakohus nõustus Harju maakohtu põhjendustega tõkendi valimise osas. Kohus leidis, et tõkendi valik on seadusega kooskõlas ning taotlustes esitatu ei andnud alust tõkendi muutmiseks.

Ringkonnakohtu istung süüasjas toimub 30. mail.

Harju maakohus mõistis 30. märtsil Parbuse pistiseasjas kõik süüdistatavad süüdi ning mõistis neile karistuseks reaalsed vangistused. Peale Peeter Palusaare, kes oli eelvangistuses viibimise ajaga oma karistuse ära kandnud, vahistati kõik mehed otse kohtusaalist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles