Postimees kuulutas Jannseni vääriliseks Bahovski

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haritud, asjatundlik ja muhe Erkki Bahovski.
Haritud, asjatundlik ja muhe Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik

Postimees tunnustas täna oma kauaaegset töötajat Erkki Bahovski Johann Voldemar Jannseni kujuga, mis traditsiooniliselt antakse inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.


Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnul väärib Bahovski skulptor Mati Karmini valmistatud Jannseni kuju oma asjatundlike, mitmekülgsete ja laiahaardeliste artiklite eest, millega ta on rikastanud Postimehe lehekülgi.

Aastaid Postimehe välis- ja arvamustoimetuses töötanud Bahovski siirdus möödunud sügisel Euroopa Komisjoni Eesti esinduse meedianõunikuks.

Jannseni kuju anti Bahovskile üle täna Postimehe korraldatud traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal.

Varem on Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt ja Enn Soosaar.

Just Jannsen pani aluse järjepideva rahvaajakirjanduse ilmumisele. Tema ajakirjanduslikud ideaalid kehtivad tänini. Teiste seas nii see, et ühe hea ajalehe põhimõte peaks olema: lugeja on see kõige tähtsam, ta on maailma keskpunkt ja seepärast tuleb maailm talle koju kätte tuua, kui ka tõdemus, et leht peab olema lugejale lähedal, lugejaga suhtlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles