Jeemeni enesetaputerrorist oli kaksikagent

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta niinimetatud aluspükstepomm
2009. aasta niinimetatud aluspükstepomm Foto: SCANPIX

USA luureallikad teatasid, et Jeemeni terroristliku organisatsiooni enesetaputerrorirünnakut aitas ära hoida oskuslik sisseimbumine.

Anonüümseks jääda soovinud luureagendi kinnitusel oli terroristide poolt palgatud enesetapupommitaja tegelikult kaksikagent, kes andis pommi USAle, edastab AFP.

Agendil õnnestus sisse sulada Araabia poolsaarel tegutsevasse Al-Qaeda harusse. Ta oli nii veenev, et terroristid valisid ta enda seast enesetaputerroristiks.

Telekanali ABC News andmetel viis kaksikagent pommi USA Luure Keskagentuurile. CIA ei soovinud meediale juhtumit kommenteerida.

USA võimud teatasid eile, et luureagentidel õnnetus ära hoida katse panna USA õhuruumis lennanud lennuk plahvatama. Selleks oleks kasutatud pommi, mida turvakontroll ei paljasta.

Tegemist oli pommiga, mis meenutas 2009. aasta niinimetatud aluspükstepommi.

Siis püüdis Nigeeria päritolu 23-aastane enesetaputerrorist Umar Farouk Abdulmutallab lasta lennufirma Northwest Airlines reisilennukit õhku aluspükstesse peidetud lõhkeaine abil.

Nüüd leitud pomm oli siiski märksa keerukam ning peidetum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles