Teadlane: haritud saavad kriisi ajal paremini hakkama

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Jüri Sepp.
Professor Jüri Sepp. Foto: Margus Ansu

Majandusteadlase Jüri Sepa sõnul saavad haritud inimesed ka majanduskriisi ajal paremini hakkama, mistõttu ta soovitas kulutada oma vaba aega enese koolitamiseks.


«Edu alus ja arengu alus on ka majandusteaduses üsna ammu juba enam-vähem selgeks saanud. Muidugi ei taandu kõik sellele, aga haritud inimene on alati paremas olukorras kui harimatu inimene,» rääkis Sepp vahetult enne Postimehe arvamusliidrite lõunat.

«Kui inimesel tekib nüüd vähegi vaba aega, kasvõi sel põhjusel, et momendil ei ole tööd, siis kindlasti ei jookse mööda külge maha, kui kulutada seda aega näiteks enese harimiseks.
Olgu vaim selleks valmis - see on minu soovitus.»

Tartu Ülikooli professor Sepp soovitas praegusel ajal meeles pidada vana tarkust, et kõik maailmas ei sõltu meist.

«Alati on soovitatud üles otsida asjad, mida ise saad paremaks teha /.../ ja jätta muretsemine võimalikult väikseks nende asjade üle, milleni oma käsi ei ulatu ja mis tulenevad maailma arengutest,» ütles Sepp intervjuus Postimees.ee'le.

«See vanarahvatarkus kulub ilmselt siin kriisiolukorras ka ära.»

Postimees kutsus täna hotelli Olümpia konverentsikeskusesse iga-aastasele lõunale paarsada Eesti arvamusliidrit, et arutleda teemal «Kriisi võti - mõistus või tunded?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles