Eesti ja Soome politsei kavandavad DNA andmevahetust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNA struktuur.
DNA struktuur. Foto: Wikipedia.org

Eesti ja Soome politsei, tolli ja piirivalve juhtide kohtumisel Pühajärvel arutatakse muuhulgas koostööd DNA andmevahetuse alal.

Täna ja homme kohtuvad Pühajärvel Eesti ja Soome politsei, tolli ja piirivalve
juhid, et leppida kokku 2009. aasta koostöös, vahendas politseiameti pressiesindaja.

Kohtumise esimesel päeval annavad Eesti ja Soome ametite juhid ülevaate politsei, piirivalve ja tolliameti valdkondade hetkeseisust. Teisel päeval kohtuvad valdkondade esindajad omavahel.

Politseijuhid arutavad 2009. aasta ühist tegevuskava. Piirivalvejuhid keskenduvad Schengeni välispiiriga seotud temaatikale.

Kahe riigi tollide esindajad arutavad eelmise aasta koostöö tulemusi, infovahetust, töötehnoloogiaid ja edasisi koostööplaane. Selle aasta prioriteetideks on riskiinfo ja ametnike vahetus.

Eesti ja Soome politseikoostöö tegevuskava 2009. aastaks sisaldab DNA andmevahetust, mis aitab kaasa kuritegevuse avastamisele. Eesti ja Soome politsei teevad koostööd ka interneti monitooringu ja Prümi lepingust tulenevate ühistegevuste rakendamise ning parima praktika vahetuse vallas.

Samuti näeb koostööprogramm ette organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemist, andmebaaside kasutamist ja tutvumisvisiite.

Kohtumisel osalevad Eesti politseipeadirektor Raivo Küüt, Eesti Piirivalveameti
staabiülem Rein Orav, Eesti Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav, Soome
politseijuht Mikko Paatero, Soome Tolliameti peadirektor Tapani Erling ja Soome
Piirivalveameti mereväe kapten Jukka Savolainen.

Eesti ja Soome politsei-, tolli- ja piirivalvekoostöö algas 1999. aastal. Möödunud aastal toimus Eesti ja Soome politsei, tolli ja piirivalve juhtkonna kohtumine Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles