Kalle Muuli sai Õpetajate Lehe peatoimetajaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits.

Täna valiti Õpetajate Lehe uueks peatoimetajaks ajakirjanik Kalle Muuli.

SA Kultuurileht juht Toomas Väljataga ütles, et tugevaid kandidaate oli mitu ja neist parima valimine polnud lihtne otsus.

Muuli kasuks rääkis tema senine ajakirjanduslik kogemus ja kahe jalaga maa peal olemine. «Tal oli päris realistlik ja hea arusaam, kuidas Õpetajate Lehes edasi toimetada,» märkis Väljataga.

Ta rääkis, et Muuli lubas avardada lehe temaatikat ja tuua juurde uusi gruppe, kes võiksid lehes oma arvamust avaldada. Nende seas on näiteks haridussüsteemi otsustajad ja rahastajad ehk ministeeriumi töötajad, aga ka lapsevanemad ja õpilased. Samuti on Muulil plaanis lehe online-väljaannet arendada.

Muulit ennast ei õnnestunud Postimehel esialgu tabada.

Kalle Muuli on oma ajakirjanikutee alguses  töötanud muu hulgas ajakirjade Pioneer ning Kultuur ja Elu toimetajana. Aastatel 1989–1994 oli ta Postimehe reporter ning 1994–2000 Eesti Päevalehe peatoimetaja.

Seejärel naasis Muuli Postimehe toimetusse, kus asus uudistetoimetuse juhi kohale. Hiljem töötas ta Postimehes erikorrespondendina, arvamustoimetuse juhina, päevatoimetajana ja peatoimetaja asetäitjana. Mullu lahkus ta Postimehest ning on pärast seda tegutsenud kolumnistina.

Tänavu sai Postimehes alguse Muuli laupäevane autorirubriik «Täna 20 aastat tagasi», milles kirjutaja meenutab pöördelisi sündmusi 1992. aasta Eestis.

Muuli on teinud Kuku raadios saadet «Keskpäevatund» ning teeb praegu Raadio 2-s saadet «Olukorrast riigis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles