Pronkssõduri juures seisis õpilastest auvahtkond

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliõpilastest auvahtkond pronkssõduri juures.
Kooliõpilastest auvahtkond pronkssõduri juures. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna oli Tallinnas sõjaväekalmistul pronkssõduri juures auvahtkond õpilastest, kes olid mitu nädalat selle jaoks rivisammu harjutanud.

Juba enne, kui esimesed inimesed kogunema hakkasid, oli pronkssõduri juures kooliõpilastest auvahtkond, kes kandsid Teise maailmasõja stiilis nõukogude mundrit ja võtsid oma ülesannet väga tõsiselt, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Ettevõtmise eestvedaja Maria Orehhovskaja sõnul käiakse auvahtkonnas näitamaks, et pole unustanud tolle sõja sündmusi ja nii soovitakse väljendada seisukohta, et seal langenud ei hukkunud asjata.

Ehkki mõned pöörded sooritati valelt jalalt, pidi iga nõukogude sõjaväes käinu tunnistama, et riviõpet oli tehtud põhjalikult. Treenima hakati kolm nädalat varem ja kolm korda nädalas samas kalmistul, marssimist sai õppida ka koolis ning mõned õppijad on 13-14-aastased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles