Kohtla-Järve mänguväljakul oleks laps äärepealt hukkunud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ronimisredelid Kohtla-Järvel Kalevi tänaval
Laste ronimisredelid Kohtla-Järvel Kalevi tänaval Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ühel Kohtla-Järve mänguväljakul jäi väike tüdruk ronimisredeli külge sallipidi rippuma ja hakkas lämbuma. Laps sai õigel ajal abi üksnes tänu kiirabi kutsunud möödakäijate tähelepanelikkusele, kirjutab Põhjarannik.

Ida-Virumaa kiirabi peaarsti Maksim Kabanovi sõnul sai Ida-Virumaa päästeteenistus pühapäeval kell 12.23 väljakutse Kalevi tänaval asuvale laste mänguväljakule. Kiirabi kutsusid möödakäijad, kes nägid turnimisredelil omaenda salli pidi rippuma jäänud tüdrukut.

Kiirabibrigaadi meedikud tuvastasid 9-aastasel tüdrukul teadvusehäire, kuid õnneks tema kopsud ja süda veel töötasid. Meedikud osutasid tüdrukule esmaabi ja toimetasid ta haiglasse.

Ida-Viru keskhaigla infospetsialisti Viktoria Sladzevskise sõnul viibib tüdruk praegu haigla lasteosakonnas ja tema tervislik seisund on rahuldav.

Ida-Viru keskhaigla lasteosakonna juhataja Tiina Nappa ütles Põhjarannikule, et juhtunust saab teha üheainsa järelduse – vanemad peavad vastutama selle eest, kus ja kellega nende laps parasjagu viibib, siis ei teki selliseid probleeme. Mõningatel andmetel mängis tüdruk maja hoovis laste mänguväljakul koos noorema õega. Õnnetuse hetkel olevat noorem õde kohkunud ja ära jooksnud.

Nimetatud ronimisredelid ei erine millegi poolest paljudest teistest samasugustest konstruktsioonidest, mida kohtab peaaegu igas hoovis. Need ei ole katki ja on värskelt värvitud.

«Mänguväljakute konstruktsioonide kordategemine on üks asi – see vähendab õnnetusjuhtumite arvu -, kuid probleem pole kaugeltki alati mänguväljakutes,» ütles Kohtla-Järve aselinnapea Viktoria Tsventarnaja. «Esmajoones peavad ikkagi täiskasvanud ja lastevanemad olema laste vastu tähelepanelikud – lapsed vajavad pidevat järelevalvet.»

Politseist öeldi Põhjarannikule, et nimetatud juhtumi menetlust ei alustata, kuna tegu on õnnetusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles