Elektriautod jagati ministeeriumide vahel ära

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöötajad käisid eelmisel aastal sotsiaalministeeriumis elektriautosid uurimas.
Sotsiaaltöötajad käisid eelmisel aastal sotsiaalministeeriumis elektriautosid uurimas. Foto: Postimees/Scanpix

Täna kiitis valitsus heaks eelnõu, millega jagati algselt sotsiaaltöötajatele mõeldud 75 elektriautot ministeeriumide vahel ära.

Mitsubishi Corporationiga sõlmitud heitkoguste ühikutega kauplemise kokkuleppe järgi sai Eesti 507 elektriautot eesmärgiga suurendada keskkonnasõbralike ja kokkuhoidlike sõidukite osakaalu transpordisektoris.

Algne plaan oli, et need kõik lähevad sotsiaaltöötajatele, kuid omavalitsuste huvi polnud nii suur. Ära jagati 432 elektriautot, mistõttu tuli 75-le leida uus omanik.

«Ministeeriumide ja riigiametite huvi ja soov elektriautosid kasutusse võtta oli oluliselt suurem, kui meil praegu elektriautosid pakkuda võimalik oli,» kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus. «Kokku taotleti 133 elektriautot ja valitsuse tänase otsusega läheb 75 elektriautot ministeeriumide ja ametite kasutusse.»

Sotsiaalministeerium sai kokku 438 (sh sotsiaaltöötajate autod), majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 7, põllumajandusministeerium 3, kaitseministeerium 7, rahandusministeerium 5, justiitsministeerium 6, siseministeerium 31, keskkonnaministeerium 6 ja haridus- ja teadusministeerium 4 elektriautot.

Keskkonnaministeeriumi valitsemisala saab kokku 6 elektriautot. Neist neli lähevad keskkonnaameti kasutusse, keskkonnalubade nõuete täitmise kontrollijate ja keskkonnahariduse spetsialistide kasutusse. Maa-amet võtab elektriauto kasutusele maa- ja ruumiandmekogudega seotud ülesannete täitmiseks. Üks auto jääb keskkonnaministeeriumi kasutusse.

Siseministeeriumi valitsemisalas olev politsei- ja piirivalveamet saab enda kasutusse 19 elektriautot. Neid hakkavad kasutama eelkõige kriminaalpolitseinikud ja eksperdid, kelle töö ei eelda alarmsõidukite kasutamist, vaid näiteks erinevate sündmuskohtade ülevaatusi.

Haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisalas hakkavad elektriautosid kasutama peamiselt erivajadustega lasteasutused. Ametnikud kasutavad neid koduõppel olevate laste õppeprotsessi kontrollimiseks, ravile või uuringutele viimiseks.

Justiitsministeeriumi vanglate osakond võtab elektriautod kasutusele kriminaalhooldajate transpordivõimaluste parandamiseks.

Kriminaalhooldajad hakkavad kasutama sõidukeid oma igapäevatöös hooldusaluste külastamiseks nende kodudes. Kokku saab vanglate osakond kasutusse 6 elektrisõidukit, millest Tallinna vangla kriminaalhooldajad saavad enda kasutusse 3, Tartu vangla hooldajad 2 ning Viru vangla ühe elektriauto.

Rahandusministeeriumi valitsemisalas olev maksu- ja tolliamet (MTA) soovis saada 5 elektriautot, mis on eelkõige mõeldud sõitmaks tegevuskohtade ülevaatustele, kontrollide tegemiseks jne. Tallinnasse on MTA planeerinud 2 autot, Tartusse 1, Pärnusse 1 ja Jõhvisse 1 auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles