Puhumisreid tuvastas 55 roolijoodikut

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva hommikul pani politsei autojuhte üleriigiliselt puhuma.
Kolmapäeva hommikul pani politsei autojuhte üleriigiliselt puhuma. Foto: Raigo Pajula

Eilse üle-eestilise «Kõik puhuvad» politseioperatsiooni käigus registreeriti 212 liiklusseaduse rikkumist, millest 55 olid alkoholi tarvitanud sõidukijuhid.

Kõige enam alkoholi tarvitanud sõidukijuhte tabati Lõuna prefektuuri territooriumil – 26. Põhja prefektuuris, st Harjumaal tabati 21. Lääne prefektuuris avastati 7 ja Ida prefektuuris 1 alkoholi tarvitanud juhti.

Tabatud sõidukijuhtide seas oli kõige enam sõiduauto juhte – 52. Joobe seisundis rooli istununa tabati ka 2 veoautojuhti ja 1 mootorrattur.

Kokku kontrolliti 17 685 sõidukijuhti. Politseioperatsioonis osales üle Eesti kokku 346 politseinikku.

Kokku on selle aasta nelja kuu jooksul tabatud 2363 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

2011. aastal olid hukkunutega liiklusõnnetuste põhjusteks üksi või mitme teguri koosmõjus: joove (29 protsenti), turvavarustuse puudumine või vale kasutamine (37 protsenti), ebaõigelt valitud või teeoludele mittevastav sõidukiirus (38 protsenti).

Politsei vea tõttu oli uudises algselt kirjas, et roolijoodikuid tabati reidi käigus 115. Hiljem politsei korrigeeris numbrit ning alkoholi tarvitanud isikute arv artiklis on parandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles