Reinsalu: kutselised sõjaväelased on kõige olulisem väärtus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu

Peatselt kaitseministriks saav Urmas Reinsalu rääkis ETV saates «Foorum», et Eesti rohkem tuleks panustada Eesti kaitsesüsteemis teenivale väärtuslikule inimvarale.

«Kõigepealt need inimesed, kes kutseliste sõjaväelastena meie kaitsesüsteemis on, on kõige olulisem väärtus ning on oluline, et neil säiliks huvi siduda oma karjäär pikaajaliselt kaitseväega,» rääkis Reinsalu.

«Selles teemas on keskne küsimus palgapoliitika. 2012. aasta riigieelarve puhul jõudsime selleni, et esimest korda on kaks protsenti SKPst panustatud kaitsele. See nivoo või tasand jääb jätkussuutlikuks ja selle pinnalt on oluline leida võti ka palgavaldkonnas,» ütles Reinsalu.

«Teine küsimus puudutab inimvara hoidmist. Näiteks on oluline veteranipoliitika küsimus, et meil oleks süsteemne poliitika, mis puudutab missioonil osalenud meeste rehabilitatsiooni ja taastumist,» rääkis Reinsalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles