Serdjukov: Venemaa võib Iskandereid kasutada raketikilbi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Iskander-raketiid
Vene Iskander-raketiid Foto: SCANPIX

Venemaa võib kasutada rakette Iskander USA raketikilbi elementide hävitamiseks, ütles kaitseministri kohusetäitja Anatoli Serdjukov täna.

«Me pöörasime raketikilbikonverentsil veel kord tähelepanu, et kilbi ülesseadmine tekitab meis teatud kartusi – vastavalt hakkame raketivastast kaitset hävitama,» sõnas minister reedel, vastates küsimusele, kuidas Venemaa sellele ohule reageerib.

Rääkides sellest, kas USA raketikilbi ületamiseks läheb vaja uusi vahendeid, kinnitas Serdjukov, et juba olemasolev relvastus saab sellega hakkama.

«Seesama Iskander saab tegelda sellega, et hakkab neutraliseerima vahendeid, mis võivad meie rakette segada,» kuulutas ta.

Kommenteerides Moskvas hiljuti toimunud raketikilbiteemalise rahvusvahelise konverentsi tulemusi, ütles Serdjukov, et Venemaa jääb ootama USA konkreetseid ettepanekuid.

«Ootame, mida nad pakuvad. Meie jaoks oli see (USA valmisolek kaaluda juriidiliste või poliitiliste garantiide varianti – Interfax) uudiseks,» viitas ta.

«Kui nad annavad juriidiliselt kohustavad garantiid, siis oleme valmis seda teistmoodi vaatama. Seni on meile lubadusi jagatud üksnes sõnades,» lisas Serdjukov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles