Võõrsil elaval kutsealusel tuleb arstlikku kontrolli tulemine endal kinni maksta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kutsealune või reservväelane on kohustatud määratud ajal ja kohas arstlikku komisjoni ilmuma, seda ka võõrsil elades ning sellega kaasnevad kulud tuleb inimesel endal kinni maksta.

Ühes Euroopa Liidu riigis elav 27-aastane noormees sai kaitseressursside ametilt kutse arstlikku komisjoni ning kutsel oli karm korraldus ilmuda kindlal päeval ja ajal kohale, kirjutab Õhtuleht.

Mees võttis kutsujatega ühendust ja kurtis, et põgus arstilkäik läheks talle maksma 800 eurot. «Mulle öeldi, et see ei ole nende asi, kuidas ma selle reisi ära teen,» räägib Kaido ja lisas, et seaduses on tõepoolest kirjas – rahanappust ei saa võtta mitteilmumise mõjuva põhjusena.»

Kaido on pöördunud ka Eesti saatkonna poole, kuid sealtki pole ta saanud ei nõu, ega abi – pole seaduses ette nähtud.

«Minu probleem pole ju selles, et ma ei taha kohale minna – mul lihtsalt ei sobi määratud aeg ja mul pole ka piisavalt raha selliseks sõiduks,» kinnitab mees, et lojaalsus Eesti riigi suhtes pole tema puhul üldse küsimus. «Kaitseressursside ametist öeldi mulle telefoni teel, et andku ma siis oma Eesti kodaniku pass ära, andes mõista, et peaksin kodakondsusest loobuma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles