Ministeerium pakub doktoritöö tegijatele kopsakat toetust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaitseministeerium kuulutab doktorantidele  välja konkursi, mille võitjaid toetatakse kaitsealase doktoritöö kirjutamisel 48 000 euroga.

Kaitseministeerium kuulutab välja kaitsealaste doktoritööde stipendiumikonkursi, kus võivad osaleda 2012. aastal õpinguid alustanud Eesti ja välisülikoolide doktorandid, teatas ministeerium.

Välja antakse kuni kolm stipendiumi, millest vähemalt üks on määratud loodus-, täppis- või tehnikavaldkonnas õppivale doktorandile. Ühe stipendiumi kogusuuruseks on 48 000 eurot, mida makstakse doktoriõppe nominaalaja vältel aheltoetusena.

Konkursi eesmärgiks on toetada perspektiivikaid noorteadlasi kaitsealaste teadusuuringute läbiviimisel, tekitamaks jätkusuutlikku teaduspädevat järelkasvu Eesti riigikaitsele olulistes uurimisvaldkondades. Konkursil osaleva doktorandi õpingud ja teadustöö teema peavad olema seotud riigikaitsevaldkonnale olulise uurimissuunaga, mille arengu toetamine on kooskõlas Eesti Kaitseväe pikaajaliste vajaduste ja Kaitseministeeriumi strateegiliste huvidega.

Kaitseinvesteeringute asekantsleri Ingvar Pärnamäe sõnul tuleks Eesti noorteadlaste doktoriõppe toetamist nagu ka riigikaitselise suunitlusega teadustööde läbiviimist käsitleda laiapõhjalise riigikaitse kontekstis. «Väga oluline on kaasata protsessi ka haritlaskonna esindajad, kelle väärtuslike teadmiste rakendamine ja uuenduslike ideede elluviimine arendab ja tugevdab Eesti riigikaitset,» lisas Pärnamäe.

Stipendiumikonkursil võib osaleda nii Eesti avalik-õigusliku ülikooli kui ka välisriigi ülikooli akrediteeritud õppekava riigieelarvelisele või riigieelarvevälisele kohale täiskoormusega 2012. aastal immatrikuleeritud doktorant, kes on Eesti Vabariigi kodanik.

Avalik konkurss kestab 30. maist 1. augustini 2012.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles