Boroditš: Keskerakonnast lahkumine ei olnud kiire otsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Toomas Huik / Postimees

Aprilli algul Keskerakonnast lahkuda otsustanud riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimehe Deniss Boroditši kinnitusel ei olnud erakonnast lahkumine kiire otsus.

«Isegi kui me vaatame seda kongressijärgset aega, siis ikkagi kongressi tulemus oli päris hea nii Jüri Ratasele kui ka tema ideede toetajatele,» ütles Boroditš intervjuus BNSile.

«Pea pool erakonnast toetas neid värskeid ideid, uut mõtlemist ja siis oli ikkagi lootus, et nii suure hulga inimeste arvamust ikkagi peab arvestama, aga seda ei juhtunud, kõik jätkus vanaviisi,» tõdes Boroditš.

Märgilise tähendusega oli Boroditši jaoks ka Kalle Laaneti juhtum. «See on näide sellest, et kui sa oled see inimene, kes julgeb esitada oma arvamust, siis ühel hetkel sind visatakse otsitud põhjustel erakonnast välja,» sõnas Boroditš.

«Kui mina mõtlesin selle otsuse peale, siis ma olen sellises vanuses, et ma tahan midagi teha, mida saavutada. Ma ei taha lihtsalt ujuda mööda peavoolu,» ütles Boroditš.

Deniss Boroditš oli Keskerakonna liige aastast 2004 ja otsustas 9. aprillil koos Siiri Oviiri, Vilja Savisaar-Toomasti, Ain Seppiku, Toomas Vareki, Inara Luigase, Lembit Kaljuvee ja Rainer Vakraga Keskerakonnast lahkuda.

Reedel teatasid lisaks 17 Tartumaa piirkonna liiget, et lahkuvad Keskerakonnast. Põhjendusena nimetasid välja astunud keskerakondlased parteis ja selle juhtimises pettumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles