Raplamaal põles puidutööstus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Raplamaal Keavas asuvas puidutsehhis.
Põleng Raplamaal Keavas asuvas puidutsehhis. Foto: Kaspar Pokk/Kanal2

Täna kell 18.35 sai Häirekeskus teate Raplamaal Keava alevikus asuvast puidutööstushoonest, kus oli põlema süttinud höövelpink. Päästjad said tule leviku kiiresti kontrolli alla ja hoidsid ära suurema kahju. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud.

Hädaabinumbrile helistas puidutööstuse läheduses elav töötaja, kes kuulis töösse rakendunud tulekahjusignalisatsiooni heli ning märkas katuse alt tulevat musta suitsu. Päästjate sündmuskohale jõudes oli L-kujulise hoone üks tiib paksult suitsu täis.

Päästjad sisenesid hoonesse, leidsid kiiresti tulekolde ja kustutasid selle. Põles tootmishoone höövelpink ning selle kõrval paiknev puidust laud. Seadme ümbrusest polnud tuli kaugemale levida jõudnud. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 19.19 ja likvideeriti kella 21.10ks. Sündmusel osalesid meeskonnad Rapla, Järvakandi, Märjamaa, Kohila, Türi päästekomandodest, maakonna operatiivkorrapidaja ning Kehtna ja Lokuta vabatahtlikud päästjad.

Põlema süttinud höövelpink hävis tules täielikult, tootmisruum, kus seade asus, sai tugevaid suitsu- ja kuumakahjustusi. Ülejäänud hoone märkimisväärseid kahjustusi ei saanud.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles