Eesti saadab Afganistani naismeediku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal käis Anu Raisma aitamas Indoneesia tsunaamiohvreid.
2005. aastal käis Anu Raisma aitamas Indoneesia tsunaamiohvreid. Foto: Peeter Langovits

Veebruari lõpus vahetub Afganistanis Eesti meditsiiniekspert ning praegu seal viibiva Argo Partsi asemele läheb Anu Raisma.


Veebruari lõpus vahetab Helmandis aasta missioonil viibinud dr Argo Partsi välja Eesti Päästemeeskonna meedikuna Indoneesia tsunami ning Pakistani maavärina tagajärgi likvideerimas käinud Anu Raisma, teatab MTÜ Mondo, kelle liige Raisma on.

Eksperdi lähetus kestab kuus kuud ja tema põhiliseks tööülesandeks on Helmandi provintsi meditsiiniasutuste võrgustiku, kiirabi ja muu tervishoiuvaldkonna ülesehitustöö koordineerimine.

Anu Raisma omab pikaajalist töökogemust tervishoiu valdkonnas ning on osalenud Eesti Päästemeeskonna egiidi all missioonidel erinevates kriisipiirkondades Indoneesias ja Pakistanis. Raisma on päästemeeskonna liige alates 1999. aastast.

Alates eelmise aasta märtsist töötab Helmandi provintsis Lashkar Gah´ linnas Eesti tervishoiuekspert, kes viib ellu Eesti arengukoostööprojekte riigis kohapeal ning nõustab Ühendkuningriigi ülesehitusmeeskonna juhtkonda ja Helmandi provintsivalitsust tervishoiusüsteemi arendamisel.

2007. aastal toetas Eesti Helmandi keskhaigla lasteosakonda 1,1 miljoni krooniga, mille eest muretseti portatiivsed hapnikugeneraatorid ning alakaalulistele ja enneaegsetele vastsündinutele sobivad soojendusvoodid.

Eelmise aasta alguses aitas Eesti hankida Bosti haigla elektrigeneraatorile diiselkütust, mis võimaldas talveperioodil valgustada ja kütta haiglaruume ning hoida töös meditsiiniaparatuuri.

Möödunud aasta lõpul aitas Eesti Helmandi provintsi keskhaiglale 2,9 miljoni krooni eest soetada meditsiinilist varustust, mis võimaldab käivitada hapnikuvarustussüsteemi operatsiooniblokis ja intensiivravipalatites ning viib haigla varustuse vastavusse Afganistani tervishoiuministeeriumi poolt seatud nõuetega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles