Suhhoi Superjet-100 mustad kastid viiakse Jakartasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia sõdurid Suhhoi Superjet-100 tükkide juures Salaki mäel.
Indoneesia sõdurid Suhhoi Superjet-100 tükkide juures Salaki mäel. Foto: SCANPIX

Indoneesias alla kukkunud Suhhoi Superjet-100 (SSJ-100) mustad kastid toimetatakse täna Jakartasse, teatas uudisteportaal Detik.com.

«Peamiseks takistuseks pardasalvestiste kättesaamisel on keeruline reljeef ja halb ilm. Kuid päästeameti, sõdurite ja politseinike ühendmeeskond on siiski juba õnnetuspaigal,» rääkis Indoneesia riikliku päästekeskuse (Basarnas) juht Madya Daryatmo.

Lennuki mustade kastide asukoht tehti kindlaks eile. Seda kinnitas ka Venemaa Jakarta suursaatkonna pressiatašee Dmitri Solodov.

Koos esimeste päikesekiirtega jätkati täna hommikul lennukatastroofi ohvrite jäänuste äravedu kopteritega, kirjutab kohalik meedia.

Viimaste andmete järgi on Jakartas asuvale Halim Perdanakusuma lennuväljale toimetatud 22 konteinerit surnukehadega ja ohvrite isiklike asjadega.

Hukkunute identifitseerimine leiab aset Indoneesia rahvuspolitsei haiglas, kus sellega tegeleb enam kui 60 patoanatoomi ja DNA eksperti nii Indoneesiast kui Venemaalt.

Demonstratsioonlendu sooritanud SSJ-100 lendas vastu Salaki mäge 9. mail. Lennuki pardal viibis 45 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles