Kiisler: Eesti vallad konkureerivad Läti ja Venemaa omadega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri sõnul tuleb Eesti omavalitsustel aru saada, et tänapäeval ei konkureerita mitte omavahel, vaid ka Läti, Leedu, Soome, Ukraina ja Venemaa omavalitsustega.

«Mul on hea meel, et viimastel aastatel on korda saanud paljud Eestimaa koolid, lasteaiad, rahvamajad. Nüüd oleme aga olukorras, kus põhieesmärgiks peame seadma töökohtade püsimise ja tekkimise,» rääkis regionaalminister Siim-Valmar Kiisler linnade ja valdade päeval.

Ministri sõnul ei konkureerita enam mitte teiste Eesti omavalitsuste, vaid ka Läti, Leedu, Soome, Ukraina, Venemaa ja paljude teiste globaalsete konkurentidega.

«Piltlikult öeldes - sellal kui Padise ja Nissi pakkumisi piidlevad, võib investeering minna näiteks Cēsisesse,» tõi ta näite. Seetõttu ei saa Kiisleri sõnul mööda vaadata vajadusest radikaalse haldusreformi järele.

«Et investeeringud jõuaksid Tallinnast ja teistest suurematest linnadest väljapoole, peavad kohapeal olema võimekad partnerid, kes suudavad ettevõtjaga suhelda, teda abistada ja otsida lahendusi, mis tagaksid inimestele töö,» rõhutas regionaalminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles