Malmö oletatav sarimõrvar astus kohtu ette

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mangs kohtusaalis aprillis 2012.
Peter Mangs kohtusaalis aprillis 2012. Foto: SCANPIX

Malmö ringkonnakohtus algas täna protsess kolmes mõrvas ja mitme mõrvakatse sooritamises kahtlustatava soomerootsi päritolu Peter Mangsi üle.

Kohus on varunud juhtunu arutamiseks 25 päeva, vahendas The Local.

Hommikul piirasid kohtuhoonet kümned ajakirjanikud. Õigusmõistmine valdavalt immigrantide tõenäolise tulistaja üle on pälvinud laialdast tähelepanu ja seda võrreldakse Norras toimuva Anders Behring Breiviki kohtuprotsessiga.

40-aastane Mangs kuulas süüdistuse ettelugemist vaikselt. Skånska Dagbladeti korrespondendi kommentaari järgi näis mees «lõõgastunud ja loomulik».

Oma advokaadi vahendusel on mees kinnitanud, et on mõrvade ja mõrvakatsete osas süütu. Omaks on ta võtnud vaid kaks vandalismiakti.

Prokurör Solveig Wollstad süüdistab Mangsi kahe meessoost immigrandi tapmises aastal 2003 ja lisaks ühe rootslanna tapmises aastal 2009, kes oli istunud autos koos võõrast päritolu mehega.

Lisaks süüdistatakse teda 12 mõrvakatses, mil ta oma Glock 19 püstolist tulistas autode, korterite ja büroode pihta.

Prokuröri sõnul pole kahtlustatav soovitud ülekuulamisel rääkida ligi aasta. Rootsis jälgitakse huviga, et kas vaikimine jätkub ka kohtus või mitte.

Malmö politsei teatas 2010. aasta sügisel, et mitme linnas toimunud tulistamisintsidendi vahel näib olevat seos. Politsei pidas ta kahtlustatavana kinni sama aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles