Ojuland esitles raamatut «Kristiina huvitavad seiklused Euroopa Liidus»

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland esitles täna lasteraamatut «Kristiina huvitavad seiklused Euroopa Liidus».
Kristiina Ojuland esitles täna lasteraamatut «Kristiina huvitavad seiklused Euroopa Liidus». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti eurosaadik Kristiina Ojuland esitles täna riigikogus vene lastele tehtud värviraamatut «Kristiina huvitavad seiklused Euroopa Liidus», kus tutvustatakse Euroopa Liidu liikmesriike.

«Raamatu idee tuli mul ja (ajakirjanik – toim) Pavel Makarovil torm Monica ajal, kui me kaks päeva Toilas lumevangis istusime,» rääkis eurosaadik Kristiina Ojuland.

Värviraamat on mõeldud kolme- kuni kuueaastastele vene lastele ning seda trükiti 3000 eksemplari. Poest aga seda osta ei saa, kuna see saadetakse otse venekeelsetele lasteaedadele. «See ei ole müügiks mõeldud, see on minu fraktsiooni, Euroopa liberaalide ja demokraatide toel tehtud,» rääkis Ojuland. Ta lisas, et raamatu autoriõigused kuuluvad ajakirjanik Pavel Makarovile.

«Selle eesmärk on venekeelsete kogukondade lastele selgitada, et me ei ela kusagil eraldatud saarekesel, vaid Eesti on osake Euroopa Liidust.»

Raamatu peategelaseks on väike tüdruk, kes käib riigist riiki ja näiteks Soomes kohtub jõuluvanaga ja Rootsis viikingitega. Igal lehel on ka mõni väike ülesanne või mõistatus. Ojulandi sõnul ootavad raamatu tegijad lastelt pilte, millest on kavas teha näitus. Aasta teises pooles loositakse pildisaatjate vahel välja kolm perereisi Brüsselisse Euroopa Parlamenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles