Keskerakonna arupärimisind rauges

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskfraktsiooni saadikud Riigikogu saalis.
Keskfraktsiooni saadikud Riigikogu saalis. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna liikmed jätkasid täna arupärimiste esitamist, venitades nii riigikogu istungi algust. Seekord said arupärimised otsa juba 40 minuti pärast.

Riigikogu istung algas täna kell 14, kuid istungi algusest kulus enam kui pool tundi peaminister Andrus Ansipi poliitilise avalduse esitamiseks. Alates kell 14.32 hakkasid keskerakondlased taas arupärimisi esitama, venitades nii istungi algust.

 Eile andsid Keskfraktsiooni liikmed tunni aja jooksul üle 26 arupärimist, täna jõuti 40 minuti jooksul üle anda 23 arupärimist, mille teemad varieerusid alates riigikaitsest kuni kooliarstideni.

Fraktsiooni aseesimees Ain Seppik eitas eile venitamistaktika kasutamist, kinnitades, et saadikud on lihtsalt usinamalt tööle hakanud.

Kui esialgu soovisid IRL ja Reformierakond eile soolise võrdõiguslikkuse seaduse, avaliku teenistuse seaduse ja Eesti Vabariigi töölepingu seaduse muutmise seaduse eelnõu teise lugemise lõpetada ja täna selle vastu võtta, siis tänu eilse istungi alguse venimisele lükkub vastuvõtmine edasi.

Varem pole parlamendis nii palju arupärimisi ühe istungi alguses üle antud ning istungi venitamiseks on kasutatud vaheaegade võtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles