Reinsalu lubab reforme jätkata

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kaitseminister Urmas Reinsalu.
Uus kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles täna ametisse asudes, et tema kohuseks on jätkata eelmiste kaitseministrite alustatud reformidega.

Ministeeriumi suures saalis toimunud aktusel ütles Reinsalu, et kaitsevaldkond ei vaja revolutsiooni, vaid evolutsiooni, kuna see on Jaak Aaviksoo ja Mart Laari juhtimisel eelnevatel aastatel arenenud õiges suunas.

«Küll aga on minu kohuseks jätkata eelmiste kaitseministrite alustatut ja minna edasi vajalike reformidega – uue kaitseväeteenistuse seaduse ja Kaitseliidu seaduse menetlemisega riigikogus ning riigikaitse 10-aastase arengukava väljatöötamisega,» ütles värske minister.

Seejuures tuleb Reinsalu sõnul tagada, et kaitsevaldkonnale usaldatud kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust oleks kasutatud sihipäraselt, säästlikult ja efektiivselt.

«Kaitseministeeriumi ja kaitseväe juhtkond moodustavad suurepärase meeskonna, kelle ekspertiisile ja professionaalsusele saan ministritöös toetuda,» sõnas kaitseminister.

Ministeeriumi kantsler Mikk Marran andis aktusel uuele ministrile üle nimelise jalgpallisärgi numbriga 14, mis tähistab tänast kuupäeva ning taasiseseisvunud Eesti 14. kaitseministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles