Mihkelson: Eesti-Vene parlamentaarsed suhted paranevad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Postimees / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, kes kohtub homme Moskvas Venemaa riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškoviga, usub et suhtlus kahe riigi parlamentide vahel on surnud seisust väljumas.

Tegemist on esimese sellelaadse kohtumisega viimase seitsme aasta jooksul ning homne kokkusaamine võiks olla märk parlamentidevahelise suhtlemise vaiksest ülessoojenemisest, vahendab ERR Uudised.

«Mul on teatud tunnetus praegu, et võib-olla selline suletum periood kahepoolsetes parlamentaarsetes suhetes hakkab mööduma, aga ma ei tahaks ette spekuleerida selle kohtumise tulemusi,» ütles Mihkelson.

Üks konkreetne tulemus võiks tema arvates olla Vene duumadelegatsiooni visiit Eestisse ja ilmselt kujunebki homse kohtumise üheks teemas võimaliku delegatsioonide kohtumise ettevalmistamine.

Kuivõrd võib Moskvas jutuks tulla läbirääkimiste taasalustamine piirileppe üle, Mihkelson esialgu täpsustada ei soovinud; tema sõnul on praegu kõige olulisem, et püütakse jätkata dialoogi parlamentide väliskomisjonide tasandil, sest väliskomisjonid on just need kohad, kus toimub rahvusvaheliste lepingute ratifitseerimine ja viimine lõpphääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles