ERR: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda peab seavideoid eksitavaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjate salaja filmitud kaadrid Eesti sigalates.
Loomakaitsjate salaja filmitud kaadrid Eesti sigalates. Foto: «Pealtnägija»

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus ütles, et eelmisel nädalal avalikkuse ette tulnud kaheksas Eesti sigalas filmitud õõvastavad kaadrid on eksitavad ja nende eesmärgiks võis olla agressiivne taimetoidu propageerimine.

Sõrmus rääkis, et kindlasti ei saa saates «Pealtnägija» nähtud kaadreid üldistada kogu Eesti sealihatootmisele ja nagu varasemalt ajakirjanduses on selgitatud, leiab sadade tuhandete sigade hulgast probleemseid juhtumeid, mille ühte saatesse kontsentreerimine tekitab sektorist eksliku mulje, vahendab ERR Uudised.

«Tundub, et antud filmide eesmärgiks on taimetoidu agressiivne propageerimine,» ütles Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja. «Võime oletada, et sellesse liikumisse on kaasatud piisavalt inimesi ja raha firmadelt, kes võidavad sealiha tarbimise vähenemisest.»

«Teema selline kajastamine on kindlasti tendentslik ja eksitav,» ütles Sõrmus ja selgitas, et saates nähtu polnud farmide tavapärane olukord, materjal filmiti pika aja jooksul ja valiti välja suurimat meediakära tekitavad emotsionaalsed kaadrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles