WWF: inimkonna praeguse tarbimise jätkudes on vaja kolme Maad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WWF: inimkonna praeguse tarbimise jätkudes on vaja kolme Maad
WWF: inimkonna praeguse tarbimise jätkudes on vaja kolme Maad Foto: SCANPIX

Maailma Looduse Fondi (WWF) raportis seisab, et inimkonna praeguse tarbimise jätkudes on vaja kolme Maa jagu loodusvarasid.

Kuigi osas maailma piirkondades tarbitakse vähem, teistes rohkem, kasutatakse loodusvarasid keskmiselt 1,5 Maa jagu, kirjutab Helsingin Sanomat.

WWFi andmetel inimkonna ökoloogiline jalajälg kasvab jätkuvalt. Praeguse tarbimistaseme säilitamiseks vajab inimkond juba 2030. aastaks kahe Maa jagu, aastakümned edasi aga juba kolme Maa jagu loodusvarasid.

WWFi sõnul peaksid heaoluühiskonnad tegema kõik, et üha vähem toitu jõuaks prügimägedele. Samuti tuleb leida uusi ja efektiivsemaid taimekasvatusviise ning liha tootmist ja söömist tuleks vähendada.

Jõgede, järvede ja niiskete ökosüsteemide kaitsmine ja säilitamine ning vee efektiivne ja säästlik tarbimine aitavad tagada kõigile vajaliku puhta joogivee. Eriti tähtis on see kuivadel aladel asetsevate arenguriikide elanike jaoks.

Energiat tuleks samuti kokku hoida ning leida uusi energiatootmise viise, mis on keskkonnasäästlikud.

Rikkamate ja vaesemate riikide elustandardit tuleks lähendada ja ühtlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles