Nelja ministeeriumi ühishoone valmib 2015. aastal

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Liis Treimann

Kui algse kava järgi pidi nelja ministeeriumi ühe katuse alla koondav hoone valmima 2014. aastaks, siis praegustel andmetel lükkub see aasta võrra edasi.

«Ühishoonet praegu projekteeritakse ja projekt valmib käesoleva aasta lõpuks,» rääkis Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm Postimehele. «Hoonet hakatakse ehitama 2013. aasta teises pooles ja valmima peaks 2015. aastal.»

Rahandus-, sotsiaal-, sise- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium peaksid kokku kolima rahandusministeeriumi praegusesse asukohta. Kui praegu on seal parkimisolud väga kitsad, siis lahendatakse see tulevikus hoonega samal kinnistul – kaks korrust jääb maa alla ja lisaks saab kasutada maapealset osa.

«Hoonekompleksi ligikaudne maksumus selgub peale projekti valmimist, kui koostatakse taotluseelarve,» ütles Idnurm. «Investeeringu tegemiseks kaasatakse projekti erasektor. Riik hakkab hoonete valmimisel büroopinda rentima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles